Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Θεόδωρος Ράλλης, Theodoros Rallis (1852-1909)Από μεγάλη οικογένεια της Χίου, εργάστηκε για σύντομο διάστημα στον εμπορικό οίκο Ράλλη-Μαυρογιάννη στο Λονδίνο, εγκατέλειψε όμως την επιχειρηματική καριέρα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι. Εκεί σπούδασε ζωγραφική κοντά στον ακαδημαϊκό δάσκαλο και οριενταλιστή καλλιτέχνη Jean-Leon Gerome, έως το 1880 περίπου. Επισκέφτηκε επανειλημμένως την Ελλάδα καθώς και πολλές χώρες της Ανατολής, αντλώντας θέματα για τους πίνακές του. Διατηρούσε εργαστήριο και στο Κάιρο, όπου περνούσε τους χειμερινούς μήνες από το τέλος της δεκαετίας του 1880 έως το 1904, αναπτύσσοντας αξιόλογη καλλιτεχνική δραστηριότητα, στην οποία περιλαμβάνεται και η οργάνωση ετήσιων καλλιτεχνικών εκθέσεων.
 Τα έργα του, κυρίως ελληνικές ηθογραφικές σκηνές και ανατολίτικα θέματα, εγγράφονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού οριενταλισμού του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα και αποδίδονται σύμφωνα με τα πρότυπα του Ακαδημαϊκού Ρεαλισμού, ενώ δεν λείπουν και ορισμένες απόπειρες συντονισμένες με τις αντιλήψεις νεοτεριστικών τάσεων.                                                                 Μεγάλη Παρασκευή


                                                                             Φλερτ


                                                                         Το ιερό φίδι


                                               Γυναίκα σε εσωτερικό εκκλησίας (Η κανδήλα)


                                                                         Η Ικεσία


                                            Προσευχή πριν τη Θεία Μετάληψη στα Μέγαρα


                                                       Η αγαπημένη του σουλτάνου


                                                          Νεαρή κοιμάται σε εκκλησία


                                                      Τράπεζα σε μοναστήρι του Αγίου Όρους


                                                                          Ευλάβεια
     
                                                                
πηγή : http://www.nationalgallery.gr/site/content.php?artist_id=4305&sel=352
http://habilisii-habilis.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

Τέχνη και Ποίησις

1 σχόλιο:

 1. είσαι καλλιτέχνης?
  www.arts-project.eu

  Το Arts είναι ένα 3ετές πρόγραμμα Erasmus+. Σκοπός του είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων των Τομέων Δημιουργίας και Πολιτισμού (Culture and Creative Sectors –CCS) με στόχο τη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων και τη βελτίωση της κοινωνικής οικονομίας σε τοπικό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο.
  Το πρόγραμμα Arts είναι μια απάντηση στη μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης εταιρικών σχέσεων μεταξύ των τομέων Δημιουργίας και Πολιτισμού, των κοινωνικών εταίρων και των παρόχων εκπαίδευσης ώστε να εντοπιστούν οι σημερινές και μελλοντικές ανάγκες σε επίπεδο δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας δημιουργίας και πολιτισμού στην Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία και να αναπτυχθεί ένα κοινό καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα εφοδιάσει τους τομείς αυτούς με το μείγμα δεξιοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες στην δημιουργική επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα καλύπτει τους ακόλουθους κλάδους: α) Χειροτεχνία β) Τέχνες του Θεάματος (μουσική, χορός, θέατρο) γ) Πολιτιστική Κληρονομιά (αρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία) δ) Συγγραφικές τέχνες (βιβλίο και τύπος) ε) Εικαστικές τέχνες στ) Οπτικοακουστικά μέσα και πολυμέσα.
  Θα συμβάλλει στη: α) ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος (curriculum) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΚ) σύμφωνα με στα πρότυπα EQF/ECVET των οποίων ο προσανατολισμός βασίζεται στο αποτέλεσμα και το οποίο θα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ελλείψεις δεξιοτήτων στην αγορά των τομέων δημιουργίας και πολιτισμού β) στήριξη της δικτύωσης και της κινητικότητας στην εργασία γ) ανάπτυξη της καινοτομίας στην ΕΕΚ με τον σχεδιασμό και την προσφορά ενός καινοτόμου προγράμματος κατάρτισης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

......

Δεν είναι που δεν έχεις τι να πείς

μάλλον κάποιο μυστικό άνθος άρχισε να ωριμάζει στη σιωπή σου...